Erasmus+ Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısına Katıldık

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen, Erasmus+ Yükseköğretim Yılsonu Değerlendirme Toplantısı 21-22 Aralık 2017 tarihlerinde Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Türkiye’nin 150’ye yakın çeşitli üniversitelerinden yaklaşık 300 temsilci katıldı.

Üniversitemizi Erasmus+ Kurum Koordinatörü Okt. Yahya ADANIR’ın temsil ettiği ve oldukça yoğun bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda, yeni dönemde gerçekleştirilecek Erasmus+ hareketlilik faaliyetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülebilmesi, kaynakların etkin kullanımı, mevcut sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı. Yükseköğretim kurumları temsilcilerinin, uzmanlar tarafından Erasmus+ Programı hakkında bilgilendirildiği toplantı kapsamında kurumlar arası bilgi paylaşımı da sağlandı.

Toplantının ilk gün başlıkları;

2017 Yılı Değerlendirmesi ve Güncel Gelişmeler

2017 Dönemi Sözleşme ve El Kitabında Yenilikler

2018 Dönemi Erasmus+ Teklif Çağrısı

Hareketlilikte ECTS Kullanımı ve Akademik Tanınma

Erasmus+ Ortaklıklarında Yaşanan Sorunlar ve Çözümler

Kâğıtsız Erasmus Projesi ve ErasmusApp-OLA uygulamaları

Toplantının ikinci gün başlıkları;

AB Projeleri Vergi İstisna Uygulamaları (KDV ve Damga Vergisi)

KA 103 Uygulamasına ilişkin Üniversitelerden Gelen Sorular