Ukrayna'dan Akademisyenleri Misafir Ettik

26.06.2023 20:36

Erasmus Uluslararası Kredi Hareketliliği Projesi çerçevesinde 22-26 Mayıs 2023 tarihleri arasında Ukrayna Khmelnytskyi Humanitarian-Pedagogical Academy kurumundan Rektör Prof. Dr. Inna Shorobura, Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mariya Vornyk, Beşerî Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halyna Buchkivska ve öğretim üyeleri Olesia Dolynska ile Marina Savchenko'yu misafir ettik. Heyet üyeleri ilk olarak Erasmus Koordinatörlüğü çalışanlarımız ile bir araya gelerek kurumumuzda gerçekleştirecekleri program hakkında bilgilendirildiler.

Daha sonra rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat tarafından kabul edilen heyet üyeleri ziyaretlerinin amacı ve kendi kurumları hakkında bilgilendirmede bulundular. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette iki kurum arasında iş birliği anlaşması (MoU) imzalandı. Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ve Khmelnytskyi Humanitarian-Pedagogical Academy Rektörü Prof. Dr. Inna Shorobura tarafından imzalanan anlaşma kapsamında, kurumlarımız arasında personel ve öğrenci değişimi gerçekleştirilmesi, çift diploma programları başlatılması ve ortak bilimsel araştırma projelerinin hazırlanması planlanıyor.

Heyet üyeleri programlarının diğer günlerinde ise Eğitim Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesinde ziyaret ve incelemelerde bulundular. Eğitim Fakültesindeki ziyaretleri kapsamında Dekan Prof. Dr. Esin Kaya ve dekan yardımcıları Doç. Dr. Ayça Kartal ve Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Battal ile Erasmus Fakülte Koordinatörü Dr. Öğretim üyesi Veysel Emir Eke tarafından ağırlanan heyet üyelerine fakülte hakkında bilgilendirmelerde bulunularak fakülte içerisindeki tüm atölyeler gezdirildi. Daha sonra Spor Bilimleri Fakültesine geçen heyet üyeleri burada Dekan Vekili Doç. Dr. Ömer Kaynar ve diğer öğretim üyeleri tarafından ağırlandı.

Ziyaretlerinin son iki gününde şehir merkezindeki tarihi yerleri ziyaret eden konuklar, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek kendilerini en iyi şekilde ağırlayan tüm üniversite camiasına teşekkürlerini ilettiler.