Erasmus Hareketliliğinde Çıtayı Yükseltmeye Devam Ediyoruz

10.08.2023 06:47

Kurulduğu günden bugüne kadar uluslararasılaşma hedefini her yıl bir ileri seviyeye çıkaran üniversitemizde son bir yıl içerisinde ERASMUS Hareketliliği kapsamında 96 yurtdışı gidiş-geliş hareketliliği gerçekleşti.

01 Ağustos 2022- 01 Ağustos 2023 tarihleri arasında ERASMUS Hareketliliği kapsamında 71 öğrenci ve personelimiz yurtdışında eğitim faaliyetlerinde bulunurken, yurtdışından da 25 personel ve öğrenci üniversitemize gelerek eğitim faaliyetlerinde bulundular. Yükseköğretimde ERASMUS Öğrenci ve Personel Hareketliliği kapsamında Üniversitemiz personeli yurtdışında bir haftalık ders verme veya eğitim alma, öğrenciler ise bir dönem öğrenim ya da 2-3 aylık staj hareketliliği gerçekleştirdiler. Aynı şekilde yurtdışından üniversitemize gelen personel de ders verme ve eğitim alma, öğrenciler de bir dönem öğrenim veya 2-3 aylık staj hareketliliği gerçekleştirdiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Erasmus Kurum Koordinatörümüz Öğr. Gör. Yahya ADANIR, Üniversitemizin son iki yıldır Erasmus Hareketliliğinde çok yüksek sayılara ulaştığına dikkat çekerek şunları ifade etti, “2009 yılından beri üniversitemizde Erasmus programı çerçevesinde projeler yürütmekteyiz ve her geçen yıl başarı çıtamızı biraz daha yukarıya taşımanın gayreti içerisindeyiz. Geçen 14 yıllık sürede yüzlerce öğrenci ve personelimiz Erasmus programı kapsamında yurtdışındaki çeşitli ülkelerde eğitim faaliyetlerine katılmış, aynı şekilde yurtdışından da onlarca öğrenci ve personel üniversitemize gelerek eğitim faaliyetlerinde bulunmuşlardır. Özellikle son 2 yıldır yürüttüğümüz projeler kapsamında 200’ün üzerinde personel ve öğrenci bu programdan faydalanmıştır.  01 Ağustos 2022- 01 Ağustos 2023 tarihleri arasında yürütmüş olduğumuz beş adet ERASMUS Projesinden toplamda 96 öğrenci ve personel faydalanmıştır. Öğrenci ve personelimiz Almanya, Fransa, Hollanda, İspanya, Portekiz, Makedonya, Yunanistan, Romanya, Sırbistan, Polonya, Letonya, Filistin, Kosova, Bosna-Hersek, Gürcistan, Kazakistan gibi ülkelerin yükseköğretim kurumlarında bu hareketliliği gerçekleştirme fırsatı buldular. Bu projelerde bizim için en önemli kazanımlardan biri yurtdışından 17 personel ve 8 öğrencinin üniversitemize gelerek bu programdan faydalanması oldu. Ukrayna, Gürcistan, Kazakistan, Kosova, Bosna-Hersek ve Filistin gibi ülkelerden gelen personeller bir hafta boyunca üniversitemizde çeşitli birimlerde ders verme ve eğitim alma hareketliliğinde bulunurken Ukrayna, Gürcistan, Kosova, Romanya ve Kazakistan’dan gelen öğrenciler ise bir dönem boyunca üniversitemiz programlarında öğrenimlerine devam ettiler. Bu kapsamda öğrenci ve personele toplamda 142.732 avro (yaklaşık 4.200.000 TL) hibe desteği sağladık. Bu başarıda emeği geçen en başta Erasmus Ofisindeki çalışma arkadaşlarım olmak üzere tüm üniversite yönetimine teşekkür ediyorum.”