Erasmus Yabancı Dil Sınavı Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

17.03.2024 19:07

Üniversitemizde Erasmus Programı kapsamında Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve Öğrenci Yaz Stajından faydalanmak isteyen öğrenciler için Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı gerçekleştirildi.

Üniversitemizin değişik bölümlerinde okuyan 207 öğrencinin başvuru yaptığı sınav 18 Mart 2024 tarihinde İkinci Merkezi Derslikler AS106 ve AS102 numaralı sınıflarda gerçekleştirildi.

Sınavda öğrencilere kelime bilgisi, dilbilgisi, çeviri ve okuduğunu anlamaya yönelik sorular yöneltildi. Sınav sonucunda başarılı olan öğrencilerimiz 2024-2025 akademik yılında üniversitemizin karşılıklı anlaşması bulunan İspanya, Portekiz, Polonya, Avusturya, Romanya, Letonya, Almanya, Bulgaristan, Slovenya, Makedonya gibi farklı Avrupa ülkelerindeki üniversitelerde öğrenim görmeye veya yaz tatilinde kendi alanlarıyla ilgili staj yapmaya hak kazanacaklar. Öğrenci Öğrenim Hareketliliği için 14 ve Öğrenci Staj Hareketliliği için 4 kişinin seçileceği programdan faydalanmak için yabancı dil notunun en az 50 olması gerekmektedir.