Munzur Üniversitesindeki İstişare Toplantısına Katıldık

13.09.2017 09:15

Üniversitemiz Erasmus+ Kurum Koordinatörü Yahya ADANIR ve Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği sorumlusu Mahmut AKAR 2006 yılı ve sonrasında kurulan üniversitelerin sorunlarını tartışmak ve bu sorunlara çözüm önerileri getirebilmek amacıyla 11-12 Eylül 2017 tarihlerinde Munzur Üniversitesi ev sahipliğinde Tunceli’de gerçekleştirilen toplantıya katıldılar.

Erasmus+ Programı faaliyetlerinden Yükseköğretimde Bireylerin Öğrenme Hareketliliği (Ana Eylem 1) kapsamında 2006 yılı ve Sonrasında Kurulan Yükseköğretim Kurumlarının katılımıyla düzenlenen İstişare Toplantısı 11-12 Eylül 2017 tarihlerinde Munzur Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 2006 yılı ve sonrasında kurulan Üniversitelerin, Erasmus+ Programının uygulanmasında karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri ile kurumsallaşma, uluslararasılaşma ve Erasmus hibelerinin etkin ve verimli kullanımı konularının tartışıldığı toplantıya Tunceli Valisi Tuncay SONEL, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İPEK, Türkiye Ulusal Ajans Başkanı Mesut KAMİLOĞLU, Türkiye Ulusal Ajansı Yükseköğretim Birimi Koordinatörü Hür GÜLDÜ ve Yükseköğretim Birimi Uzmanı Özlem YÜCEL, 2006 yılı ve sonrasında kurulan Yükseköğretim Kurumları temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İPEK, konuşmasında 2006 Yılı ve Sonrasında Kurulan Yükseköğretim Kurumları İstişare Toplantısına ev sahibi olarak katılmanın önemini vurguladı. Tunceli ve Munzur Üniversitesi hakkında genel bilgiler veren İPEK, katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İPEK’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut KAMİLOĞLU, Ulusal Ajansın faaliyet alanları, 2006 yılı ve sonrasında kurulan Üniversitelerde kurumsallaşma ve uluslararasılaşmanın önemi konularında değerlendirmelerde bulundu.

Daha sonra Tunceli Valisi Tuncay SONEL konuşmasına Munzur Üniversitesi vesilesiyle şehrimizde sizleri misafir etmekten mutluluk duymaktayız ifadeleriyle başladı. Konuşmasının devamında Tunceli ili ile ilgili genel bilgiler verdi.

Munzur Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Ülkü ÖZBEY Erasmus+ Ofisi iş akışı ve iyi uygulama örneği olarak gösterilen Munzur Üniversitesi faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Açılış konuşmalarının ardından program, belirlenen sunumlar ve çalıştaylar doğrultusunda devam etti.

Toplantı programı, 12 Eylül 2017 Salı günü, yapılan değerlendirmeler, soru cevap bölümü, Siirt Üniversitesi Erasmus+ Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Halil ÖZDEMİR ve KTO Karatay Üniversitesi Erasmus+ Kurum Koordinatör Yrd. Gülsüm MEZGEL YARTAŞ’ın yaptıkları bilgilendirme sunumları ile sona erdi.