Erasmus Kurum Koordinatörümüz Çekya'da

28.11.2021 13:43
Erasmus Kurum Koordinatörümüz Çekya'da Düzenlenen Uluslararası Eğitim Faaliyetine Katıldı

Üniversitemiz Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Yahya Adanır, 22-25 Kasım 2021 tarihlerinde Çekya’da düzenlenen “Growing with ICM” adlı eğitim toplantısına katıldı.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 50 katılımcının yer aldığı eğitim toplantısında Uluslararası Kredi Hareketliliği (ICM) projeleri kapsamında karşılaşılan problemler ve çözüm yolları konusu görüşüldü. 2022-2028 yıllarını kapsayacak olan yeni dönem Uluslararası Kredi Hareketliliği (ICM) projeleri ile ilgili yeniliklerin de anlatıldığı toplantıda tüm katılımcılar, kendi üniversitelerindeki uygulamalar ile ilgili tecrübelerini aktardı.

Avrupa’da ICM projelerini yürüten birçok üniversiteden katılımcının yer aldığı toplantıya üniversitemizi temsilen katılan Öğr. Gör. Yahya Adanır, üniversitemizin şu an iki farklı ICM projesi yürüttüğünü belirterek “Gürcistan, Filistin, Kosova, Kazakistan, Ukrayna ve Bosna-Hersek’ten birer kurum ile karşılıklı öğrenci-personel değişimi anlaşmamız bulunmaktadır. Bu yılın ikinci döneminden itibaren bahse konu ülkelerden proje kapsamında hem öğrenci alacağız hem de bu ülkelere öğrenci göndereceğiz. Oldukça verimli geçen bu toplantılar sonucunda hem yeni deneyimler kazandım hem de birçok yükseköğretim kurumu temsilcisi ile ikili iş birlikleri konusunda yüz yüze görüşme imkânım oldu.” ifadelerini kullandı.