Bosna-Hersek'ten Doç. Dr. İrfan Hosic'i Ağırladık

26.03.2022 15:03
Erasmus Personel Ders Verme Hareketliliği kapsamında Bpsna-Hersek Bihac Üniversitesinden Doç. Dr. İrfan Hosic’i ağırladık. Erasmus Ofisinin misafiri olarak üniversitemize gelen Dr.Hosic 5 günlük ziyaretinde ilk olarak Erasmus Ofisi ile bir araya geldi. Burada Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Yahya Adanır ve Erasmus Ofisindeki diğer öğretim elemanları tarafından ağırlanan Dr.Hosic kendisine sunulan bu imkandan dolayı teşekkürlerini iletti.

Daha sonra Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü, İslami İlimler Fakültesi ve Erasmus Ofisinin ortaklaşa düzenlediği “Doğu ve Batı Arasında Bosna-Hersek” adlı seminere konuşmacı olarak katıldı. İlki 23 Mart 2022 tarihinde Aziz Sancar derslikleri 106 Nolu sınıfta, ikincisi ise 24 Mart 2022 tarihinde İslami İlimler Fakültesi Konferans Salonunda yapılan seminere akademisyen ve öğrencilerden çok yoğun bir katılım oldu. Bosna Hersek’in geçmişten günümüze kadar olan tarihine değinen HOSIC, Boşnakların İslam’ı kabul etmelerindeki temel faktörün ne olduğuna, Osmanlı’nın Bosna-Hersek’teki siyasi, tarihi ve kültürel iz düşümlerine ve İslam’ın Bosna-Hersek’te bir kimlik olarak tezahür etmesine temas etti.

Ziyaretinin son gününde Muş’taki tarihi camileri ziyaret eden Dr.Hosic kendisine gösterilen yakın ilgiden dolayı çok duygulandığını ifade ederek tüm üniversite camiasına teşekkürlerini dile getirdi.