Ara
ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Stratejik Ortaklıklar Toplantısına Katıldık

18.09.2017 17:16

Erasmus+ Programı Yükseköğretim Alanı Stratejik Ortaklık Projeleri Bilgilendirme ve Proje Yönetim Toplantısı 18 Eylül 2017 tarihinde İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı. Üniversitemiz adına Erasmus+ Proje Sorumlusu Ayşegül HERDİLİ'nin katıldığı toplantıda, Erasmus+ Programı kapsamındaki üç ana eylemden biri olan Ana Eylem 2 - Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi İçin İşbirliği kapsamında kurumsal, bölgesel, ulusal veya uluslararası düzeyde yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi, transfer edilmesi ve uygulanması amacıyla, kurumlar/kuruluşlar arasında yapılabilecek Stratejik Ortaklık Projeleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı. 

İnönü Üniversitesinin ev sahipliği, Türkiye Ulusal Ajansının da organizesinde Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay,  Maden Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Murat Erdemoğlu, Dış İlişkiler Bilim Koordinatörü Prof. Dr. Ekrem Atalan, Ulusal Ajans Mesleki Eğitim Koordinatörü Özgür Nurdoğan, Yüksek Eğitim Koordinatörü Bevran Belgin Alhas, Yrd. Doç. Dr. Fred Barış Ernst, akademik ve idari personel katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Türkiye Ulusal Ajansın iki kategoride yapacağı toplantılarla 2018 yılına yönelik yeni proje hazırlığı uygulanacak ekiplere yeni projeler sunarak üniversite ve diğer kurumlara bilgilendirme ve yönlendirme yapılacağını söyledi.

Rektör Kızılay, düzenledikleri toplantının içeriğinin yeni proje hazırlayacak ekiplere yönelik bilgilendirme ve yönlendirme yapmak olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Bugünkü katılımcıların bir kısmının yarınki toplantıya da katılmalarını tavsiye ederim. Kabul edilmiş projelerden yararlanmak onlardan da örnek almak, bilgi almak ve yeni projelerimiz arkadaşlarımız için çok faydalı olacaktır. Dışarıdan gelen misafirlerimizden üniversite ve Malatya’yı yeni görmüş olanların bu toplantının bitiminde akşam saatlerinde gezmenizi istiyorum. Buranın doğal güzelliklerinden faydalanmanızı temenni ediyorum.”

İnönü Üniversitesi Dış İlişkiler Birim Koordinatörü Prof. Dr. Ekrem Atalan da İnönü Üniversitesi olarak toplantıya ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

 “Üniversitenin kalitesi ve gelişiminde uluslararası standartta bir hesaplamayı kattığımız zaman gerçekten bu uluslararası ulaşım kriteri en önemli faktörlerden birisidir. Bilimsel çalışmalardan mesela tez, antitez kriterleri varlığına göre yaptığımız zaman bir üniversitenin gelişmiş kriterlerinden birincisi bilimsel araştırma kalitesidir. Bu üniversitenin yüzde 40 gelişmişliğini gösteriyor. Mezunlar iş bulma oranında yüzde 10’unu oluşturuyor. Öğretim üyelerini aktif alan sıralaması yüzde 20’ sini oluşturuyor. Uluslararası öğretim üyesi ve uluslararası öğrenci boyutu ise üniversitenin gelişmişlik oranını yüzde 10 oranında etkilendiğini gösteriyor. Dolayısıyla erasmus ve benzeri diğer uluslararası ulaşma politikaları üniversitenin gelişimine gerçekten önemli kriterlerdir.”

Ulusal Ajans Mesleki Eğitim Koordinatörü Özgür Nurdoğan da toplantının katılımcıların aklında bulunan bir takım bilgileri projelere dönüştürebilme ve geliştirebilmesine vesile olacağına değinerek, “Hedefimiz o yönde bugün sizlerin aklında böyle bir fikirleri geliştirebilme ve faaliyete geçirebilme üzerine tartışacağız. Kiminiz mühendislikle ilgili kiminiz sağlıkla ilgili farklı farklı sektörlerdesiniz. Bu projelerin ve toplantının hedefi  bir tohum gibi adeta bir şekilde sulanması, kullanılması, geliştirilmesi üzerine projeler geliştirmek belki de bir hibe desteği alabilmesi için sizlere Avrupa’da sizinle aynı işleri yapabilen kurumlar ile üniversite sivil toplum örgütleri olarak bir arada çalışmanızı sağlamak ve size mesleğiniz alanında yeni ufuklar açabilmeyi kazandırmaktır” şeklinde konuştu.

Yüksek Eğitim Koordinatörü Bevran Belgin Alhas ise herhangi bir başvuruda neler yapılması gerektiği hakkında bilgilendirme yaptı.